2015 Altın Karanfil Bulgaristan’ın

TUFAG’ın 29. Düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali sona ererken, Festival bünyesinde bu yıl 17. Gerçekleşen Uluslararası Altın Karanfil Halk Dansları Yarışmasının birincisi Bulgaristan oldu.Geçen yıl düzenlenen yarışmada da Bulgaristan ekibi Altın Karanfil ödülünrün sahibi olmuştu.

Endonezya, Romanya, Cezayir, Sırbistan, Macaristan, Bulgaristan, Makedonya, Kıbrıs ve Yunanistan’ın katıldığı Halk Dansları Festivaline katılan ekipler kapanış gecesinde Yalovalılarla Barış Manço Açık Hava tiyatrosunda bir araya geldiler.

Yalova protokolününde hazır bulunduğu gecede bir konuşma yapan Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (TUFAG) Başkanı Av. Cevdet Bekler, bu yılda Uluslararası Halk Dansları Festivali nin başarılı bir şekilde sonuçlanmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek festivale katkıda bulunan Belediyelere ve kamu kuruluşları ile STK’lara teşekkür etti.

29. TUFAG Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında ı gerçekleştirilen 17. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda Birincilik Bulgaristan ekibi Folk Dance Ensemble Zdravets’in oldu.

Perşembe akşamı Barış Manço Amfi Tiyatro’da düzenlenen gecede 29. TUFAG Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında ilimize gelen ekipler 17. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nda birincilik için kıyasıya yarıştılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Bekler, “29 yıllık bir geleneği bu yılda devam ettirmiş olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl TUFAG Uluslararası Halk Oyunları Festivalimizin 29.sunu bu akşam düzenlediğimiz 17. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ile taçlandıracağız. Sizlere tüm ekibimiz ve misafir ülke ekiplerimizle unutamayacağınız bir gece yaşatmak için hazırlıklarımızı tamamladık. İnanıyoruz ki hepimiz seyir zevki yüksek bir yarışma izleyeceğiz. Tüm TUFAG ailesi adına bizleri bu önemli günümüzde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Bekler’in ardından kısa bir konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Böyle bir organizasyonu her yıl aralıksız bir şekilde devam ettirmek kolay iş değildir. Halk oyunlarında Yalova’nın adeta lokomotifi olan TUFAG’ı, 29 yıldır sürdürdüğü bu geleneğini devam ettirdiği için bir kez daha kutluyorum. Tüm halkımızın keyifli bir gece geçirmesini umut ediyorum. Ayrıca Yalova’da böyle bir derneğin kurulmasında önemli rol alan ve Yalova’da halk oyunlarının gelişmesinde büyük emeği olan Ahmet Baykent ağabeyimize teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Bir birinden güzel halk oyunları gösterilerini sergileyen sahneleyen ekipler izleyenlerden büyük beğeni topladı. Ekipler birbirleriyle yarışırken, bu kültürler müsabakasından Yalovalılar seyir zevki yüksek bir yarışma izlediler. Gecenin kazananı Bulgaristan olurken, ikinci K.K.T.C. ve üçüncü Cezayir ekipleri oldu. 17. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması’nın yanında ülkelerin birbirinden ilgi çekici kostümleriyle katıldıkları Otantik Kostüm Yarışması’nda da Endonezya liderliği elde etti.Gece tüm ekiplerin sahnede hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir