TUFAG Gecesi Yarın…

Yalova Turizm ve Folklor Araştırma Geliştirme Derneği (TUFAG) tarafından düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivali yarın akşam başlayacak..

Geçtiğimiz hafta sonunda başlayan Büyük Balkan Buluşması çatısı altında TUFAG tarafından düzenlenecek olan özel gece ile Otantik Kostüm Yarışması ve Altın Karanfil Halk Oyunları Yarışması’nda halkla buluşulacak.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yarın akşam 20.30’da yapılacak olan TUFAG Gecesi kapsamında Uluslararası Otantik Kostüm Yarışması ve Balkanlar ve Yalova Foto Maraton Ödül Töreni gerçekleşecek. TUFAG Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Festival Kapanışı ise yarın saat 20.30’da başlayacak.

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, otantik folklorik değerlerini çağdaş boyutlarda sahne koşullarını uygulayan halkoyunları topluluklarının katılımına açık olarak gerçekleşiyor. Uluslararası festival ilk kez 1985 yılında yapıldı. Şenliğe her yıl yurt dışından 10-12 ülke ekibi katılmakta olup, 550-600 yabancı misafir ilimizde ağırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir